Ali Shan High Mountain

alishankoning

Ali Shan Oolongin lehdet ovat oikein nättejä, paksuja ja painavia tiiviiksi kierrettyjä palloja. Tuoksu on erittäin pehmeä, kostea ja täyteläinen. Useimmissa lehdissä näyttää vielä olevan varsi kiinni. Ovat juuri sen näköisiä, että tulevat laajenemaan huomattavasti veden kanssa.

Alkutuoksu on intensiivisen makea, toffeemainen. Haihtuu hitaasti, mutta palaa voimakkaana huuhtelun jälkeen karamellimaisten sävyjen kera.

Ensimmäisellä haudutuksella tuoksu ei vielä ole kovin vahva. Suutuntuma on pehmeä, mutta vielä jokseenkin ohut ja keveä. Todennäköisesti nämä piirteet tulevat muuttumaan kun lehdet avautuvat kunnolla.

Märät lehdet tuoksuvat ihanan kukkaiselle, hedelmäiselle ja makealle. Kun muutaman haudutuksen jälkeen lehdet ovat avautuneet tarpeeksi, pääsee teen hieno maku täysiin oikeuksiinsa. Ali Shanissa on hienostunut mehukas, tiivis ja raikas maku, jota on vaikea kuvailla. Maku on voimakas ja makea, ainakin mietojen oolongien mittapuulla.

Tämä tee varmasti kuuluu siihen luokkaan, jonka kohdalla on aiheellista hylätä kaikki turhat fiilistely- ja arviointiaikomukset ja yksinkertaisesti nauttia. Vakuuttava tee, kuin kupillinen vettä muutamalla kukan terälehdelle maustettuna.

alishanpurkki