Honeybush Manteli

Honeybush

Kirjoitan tässä maistelukokemuksestani teekauppa.fi:n Honeybush Manteli teen parissa, mutta ensiksi pieni esittely on paikallaan. Olen Elina, Tea Spoon blogin toinen kirjoittajista. Kirjoitan blogia ystäväni Janinen kanssa, blogimme lähti liikkeelle yhteisestä mieltymyksestämme Roobos-teehen ja teepussukoiden lähettelystä yli Atlantin valtameren toisillemme maisteltaviksi. Tästäkin teepussukasta lähti toinen puolikas sinne ja ehdimme jo keskustellakin teestä yhdessä ennen tätä postausta.

Honeybush Manteli teessä maistuu manteli ja vieno suklaa. Teessä on myös Osmanthuksen terälehtiä, tosin Osmanthukseen tottumattomana en osaa erotella tarkasti sen makua. Teessä on kuitenkin makea vieno miellyttävä sivumaku joka saattaa johtua Ostmanthuksen kukista. Minulla yleensä on tapana juoda teetä maidon kanssa, tämä tee on hyvää ilmankin maitoa, mutta maidon lisääminen korostaa hyvin makuja ja tuo teehen hieman kermaisen maun. Etenkin suklaan sivumaku pääsee paremmin oikeuksiinsa maidon kanssa. Mutta maito on tietenkin makuasia.

Haudutusaika ei ole kovin tarkka ja siten tämä tee sopii hyvin kaltaisilleni huonomuistisille ihmisille joilta teet jäävät usein hautumaan hieman liian pitkäksi aikaa. Tee jopa saattaa hyötyä pienestä ylihauduttamisesta. Janine oli myös sitä mieltä että tämän teen makua parantaa pitkään hauduttaminen.

Yleisarvoini teestä on erittäin positiviinen. Tähän teehen ei ihan heti kyllästy. Teen haju on ihana. Maistelin teetä myös lasten kanssa ja he pitivät siitä paljon. Tytär jopa sanoi pöydässä että “on se onni että meillä on tälläinen äiti” .. voiko tee parempaa arvostelua saada? : )