Aprikoosi Samppanja (50g varastotuote)

aprikosi

Aprikoosi Samppanja on voimakkaan hedelmäinen ja makea musta teesekoitus, joka on maustettu aprikoosilla, aromilla ja ukontulikukalla. Sekoituksen pohjana on käytetty intialaista sekä kiinalaista mustaa teetä. Vahvan makunsa vuoksi Aprikoosi Samppanjaa voi juoda myös maidon kanssa, mutta se sopii erinomaisesti myös sellaisenaan.

Haudutetun teen tuoksusta on erotettavissa useita kerroksia. Päällimmäisenä tuoksuu pirteä hedelmä ja kevyt sokerisuus, jonka alta on havaittavissa aprikoosin sävyjä sekä viimein  mustan teen ohut imelyys. Maku on hieman kirpeähkö sekä tumman hedelmäinen, suutuntumaltaan kevyt. Herkullisessa ja pitkäkestoisessa jälkimaussa yhdistyvät tuoksussa esiintyneet pirteät sävyt sekä teen oma tumma hedelmäisyys.

Toisella haudutuksella teen sävyt tasapainottuvat (tai suu on jo kerennyt tottumaan teen makuun). Suutuntuma ei enää vaikuta ohuelta verrattuna tuoksuun, vaan tuntuu pikemminkin paksulta ja ilmavalta. Tuoksussa ja jälkimaussa esiintyneet vahvat hedelmäiset sävyt vaikuttavat tartuneen myös makuun, jolloin teen koko makumaailmasta muodostuu sujuva kokonaisuus.