Dance of the Berries

danceof

Dance of the Berries on kiinalainen valkoinen tee, joka on maustettu omenalla, ananaksella, mangolla, papaijalla, päärynällä, vadelmalla, mansikalla ja ruiskaunokilla.

Tee on kaunis kirkkaan syvine väreineen, joita erilaiset kuivatut hedelmät ja kukat tuovat kuivien teelehtien harmauteen. Tuoksu on vähintään yhtä värikäs; erittäin mehukas ja voimakas eksoottisten hedelmien sävykirjo tulvahtaa esiin pussia avattaessa. Vahvan hedelmän alta voi silti vielä erottaa hieman vaatimattomampaa valkoisen teen kosteaa ja raikasta tuoksua.

Teen tuoksussa hedelmät tasoittavat jo huomattavasti. Pohjalle levittyy valkoisen teen heinämäisyys, johon hedelmän kirpeähköt sävyt sopivat yllättävän hyvin yhteen. Maku alkaa tiiviillä ja ja lievällä makeudella, joka luisuu nopeasti valkoisen teen viljaisuuteen. Suutuntumasta on selvästi erotettavissa hedelmien mehukkuus, joka tuntuu maun tiiviytenä kielen sivuilla, sekä tähän peilautuvan valkoisen teen keveys. Jälkimaku on on pitkä, makea ja hento – kenties teehen lisättyjen kukkien korostama.

Dance of the Berries sopii lisättyjen hedelmien ja kukkien vuoksi erinomaisesti niille, jotka eivät vielä ole tottuneet teen hienovaraisiin suutuntumiin. Muutenkin tämä tee sopii erityisesti niissä tilanteissa, kun haluaa jotain helppoa ja palkitsevaa juomaa. Tähän teehen suosittelisin lisäämään maitoa vielä vähemmän kun normaaliin teehen, sillä maito saattaa laimentaa teen tiiviin suutuntuman olemattomiin.