Jäätee

Alkaa olemaan se aika kesästä, kun keskellä päivää ei pahemmin tule mieleen hauduttaa itselleen höyryävää kuppia teetä. Lämpimien säiden kunniaksi keräämme kokoon parhaimmat tavat valmistaa itse raikasta jääteetä.

1. Haudutus jäällä

Laita teekannun pohjalle noin 1-3 ruokalusikallista valitsemaasi teetä ja täytä kannu jääpaloilla.

Anna jääpalojen sulaa huoneenlämmössä. Kun kaikki jääpalat ovat sulaneet, tee on valmista.

Makeuta tee halutessasi esimerkiksi sokerilla tai hunajalla.
2. Haudutus kylmällä vedellä

Laita kannuun noin 1-3 ruokalusikallista valitsemaasi teetä ja täytä kannu kylmällä vedellä.

Jätä tee hautumaan jääkaappiin 3-6 tunniksi tai yön yli.

Suodata lehdet, makeuta ja nauti.

Tällä reseptillä saa helposti valmistettua jääteetä vaikkapa töihin mukaan. Valmista illalla ohjeen mukaan ja kaada aamulla pieneen muovipulloon, jolloin tee kulkee helposti mukana.

3. Haudutus kuumalla vedellä

Hauduta tee normaalisti kuumalla vedellä.

Kaada tee lasiin jääpalojen kanssa.

Makeuta halutessasi valitsemallasi makeutusaineella.