Keemun Superfinen parhaat ja vähemmän parhaat puolet

Kiinalainen tumma tee Keemun Superfine yllätti hiukan ensin tuoksullaan, ja toiseksi maullaan, joka oli kieltämättä pieni pettymys. Tuoksu on makean heinäinen kuin kesäkuisen heinäladon ambienssi, mutta en ole niin mieltynyt siihen, että haluaisin juoda sitä. Tottakai Keemun Superfine -laatu menee yksittäisenä kupillisena silloin tällöin, mutta jokailtaiseksi teeksi se on hiukan liian eksoottista juotavaa.

Maut ja tuoksut sikseen – Superfinen väri oli miellyttävän tumma ja sielukas. Lisäksi heinäisyyttä vähentää hiukan viileämpi, noin 75-80 asteinen vesi. Toisekseen tämä tee on mielestäni parhaimmillaan ilman makeutusta, sillä ainakaan sokeri ei tuo teen koko potentiaalia esiin. Makeuttamattomana useimmat teet – Keemun Superfine mukaan lukien – ovat minulle hiukan liian vahvoja, mutta karaistuneemmalle nautiskelijalle uskoisin tämän laadun sopivan kuitenkin hyvin.

Elokuva-arvosanoin antaisin tälle teelle kaksi tai kolme tähteä. Hiukan liian eksoottinen ja hienosäätöä vaativa tee, mutta ei se silti hassumpaa ole.