Panyong Golden Monkey Organic

panyong

Panyong Golden Monkeyn kuivissa  lehdissä on mukavan hedelmäinen tuoksu. Väriltään lehdet ovat mustia, seassa myös muutamia kauniin kullanoranssin sävyisiä silmuja. Haudutetun teen tuoksu on paksu, voimakas ja huumaava. Siinä on tummuutta, mutta myös karamellin sävyistä hedelmäisyyttä, erittäin miellyttävää.

Teen tuoksu on niin vahva, että se saa nesteen tuntumaan ensivaikutelmalta oudon ohuelta. Kun Panyongiin tottuu, huomaa kuitenkin suutuntuman olevan kovinkin paksu ja pehmeä. Maultaan tee on mukavan makea, ei ollenkaan kitkerä. Märät lehdet tuoksuvat savuisilta, kun taas kupin reunoille on tarttunut voimakas vaalean karamellin sävy.

Toisen haudutuksen aromissa paljastuu kukkaisempi, herkempi puoli. Maku on edelleen mukavan makea ja mehukas. Erittäin miellyttävä liukas ja nopea suutuntuma. Jälkimaku on kaksipuolinen: siinä on lähes tupakkamaisen tummaa mehevyyttä, joka on aistittavissa lähinnä suun takaosassa, ja herkkää kukkaisuutta, joka kuitenkin katoaa nopeasti.

Kolmannella kupilla tuoksu alkaa heikkenemään ja maku vetistymään, vaikka tämä haudutus onkin vielä varsin hyvä.

Teesession jälkeen märissä lehdissä on makea ja kukkainen tuoksu. Kupissa viipyy vielä karamellin tuoksu, joka on tosin tummunut hiukan.

Golden Monkey yllätti laadullaan ja hienovaraisuudellaan. Oikein hyvä päivittäin nautittava punainen tee. Tämä oli myös ensimmäinen halvempi musta tee aikoihin, joka ei ole saanut suutani kuivamaan toden teolla.