Pi Lo Chun (150g) 2011

blc

Yllätyin aikoinani kovasti kun avasin tämän teepussin ja eteeni tupsahti todella makea, melkein hunajameloninen, paksu ja kukkainen tuoreen teen tuoksu. Kyseessä on taiwanilainen Pi Lo Chun eli Biluochun, joka eroaa melko tavalla kiinalaisesta vastineestaan. Ehdottoman positiivista on teepussin sisältä löytyvä kosteutta imevä pieni pussi, jota kannattaa säilyttää teen tuoreuden ylläpitämiseksi!

Teen tuoksusta löytyy paksuutta, voita ja pähkinää. Maku on mehukas ja raikas heti ensimmäiseltä siemaukselta; kukkaisuutta ja voita. Suutuntuma on paksu ja pehmeä. Pi Lo Chunin märät lehdet ovat kauniin vihreitä ja hurmaavan kukkaisen tuoksuisia. Toisen kupin tuoksussa on enemmän herkkiä kukkaisia sävyjä. Suutuntuma on tasaantunut, ja maku on edelleen herkullinen.
Lähes kaikki taiwanilaiset teet tuntuvat omaavan tämän hienon kukkaisen luonteen… Luulen, että se johtuu saman lajikkeen käytöstä, jota tämänkin teen kohdalla on ehkä käytetty. Tässä on niin oolongimaista luonnetta, ja lehtien koko ja paksuuskin vahvistavat tätä epäilystä.

Tuskin tarvitsee enää edes sanoa, mutta henkilökohtaisesti rakastan tätä teetä. Se tuo tervetullutta värikästä vaihtelua kiinalaisiin korkealaatuisiin vihreisiin teelaatuihin, joiden maku tuntuu katoavan laadukkuuden kasvaessa. Tuntuu, kuin kiinalaisten laadukkaiden vihreiden teelaatujen pääpaino olisikin jossain muualla kuin maussa, ehkä suutuntumassa. Niihin verrattuna tämä Pi Lo Chun on sopiva tee aistien hemmottelulle, ja pussin hinta tekee tästä löydön, jota ei kannata sivuuttaa.

blcbrew