Rose Oolong

Rose Oolong
Photo by: Victoria Spiridonova

Rose Oolong -tee toi aluksi mieleeni taiwanilaisen ”Rose House” teehuoneen. Teehuone oli aina täynnä ruusun tuoksua; huumaava tuoksu oli peräisin aidoista leikkokukista. Visiitti oli aina elämyksellinen. Ja niin oli myös tämä tee.

Minulla ei ole muistikuvaa siitä että olisin aikaisemmin juonut oolong teetä, johon on sekoitettu ruusunterälehtiä. Olen juonut laadukasta mustaa teetä, johon olin itse lisännyt ruusun terälehtiä. Yllätyin myös aluksi juuri tämän kyseisen oolong-tee laadun yhdistämisestä ruusun terälehtiin: Mitähän tapahtuu kun maut kohtaavat? Maku oli kevyt ja sointuva, ruusun terälehtien makua korostava. Aito ruusuinen elämys!

Tähän teehen oli oivallista käyttää Rose-teesettiä. Valokuvaaja- ystäväni tallensi tähän teehetkeen liittyvän tunnelmallisen kauneuden mielestäni upeasti. Sellaisenaan tämä tee sopiikin parhaiten askeettisen romanttisiin tunnelmiin.

Minulle ruusun terälehdet kuvastavat voittokkuutta ja juhlaa. Näin ollen olisi mielenkiintoista tulevaisuudessa kokeilla, miten tämä tee soveltuu erilaisten juhlahetkiin yhdistettävien kakkujen kanssa: juustokakku, marenkikakku, moussekakku … Suosittelen kokeilemaan seuraavan juhlahetken tullen!

Päivi Kuusela