Vietnam Oolong

vietnamoolong

Vietnam Oolong on erityisen kiinnostava tee jo sen takia, että se on vietnamilaista teetä, jota ei usein satu vastaan. Lisäksi tämä tee on Teekaupan ensimmäinen vietnamilainen oolong!

Kuivat lehdet on kierretty puolipallomaiseen muotoon, ja niissä on erikoisen makea ja marjainen tuoksu. Marjaisuutta löytyy kyllä monesta muustakin teestä, mutta tämän teen kohdalla siinä ei tunnu olevan yhtään pistävyyttä: mieleen tulee pehmeä marjakermajäätelö tai marjasorbertti. Kun lehdet lisäsi esilämmitettyyn gaiwaniin, niistä vapautui erittäin herkullinen pähkinän ja kerman tuoksu.

Haudutettu tee on kauniin syvän vihreän väristä, vaikka se ei kuvasta näykään. Tuoksu on vahvan kasvimainen, mutta mukana on myös terävämpiä vegetaalisia sävyjä, kuin kurkkua. Sama teema jatkuu maun puolella: toisaalta siinä on pehmeämpää vehreyttä, kuin kypsissä kasviksissa, toisaalta terävämpää raakuutta. Nämä terävätkin sävyt kuitenkin muuttuvat jälkimaussa hienoksi täyteläiseksi vehreydeksi. Suutuntuma on hyvin erikoinen, todella tiivis ja paksu, kuin kasviskeitossa tai -liemessä. Jos etsii miedosti hapetettua, mutta vahvan makuista oolongia, suosittelen kokeilemaan Vietnam Oolongia!

Tuoksun ja maun terävät sävyt muistuttivat minua hyvin paljon muutama kuukausi sitten maistamastani syksyn sadon Tie Guan Yinistä. Lisäksi märät lehdet näyttivät samalla tavalla revenneiltä kuin TGY, jonka lehdet näyttävät aina hieman kärsineiltä valmistusprosessin seurauksesta. Olisiko kenties mahdollista, että tämä vietnamilainen oolong olisi valmistettu TGY:n tapaan? Monet miedot oolongit kyllä matkivat Tie Guan Yiniä, joten se on mahdollista…

vietnamoolongbrew